
WĘDZARKA W 200
urządzenia specjalistyczne

WĘDZARKA W 200
KOMORA WĘDZARNICZA W200 idealnie nadaje się do wędzenia mięsa, wędlin, serów oraz ryb. Obsługa urządzenia jest bardzo prosta i sprowadza się jedynie do napełnienia zbiornika w generatorze zrębkami wędzarniczymi i nastawienia temperatury. Wędzarnia w całości została wykonana z stali kwasoodpornej. Odpowiednią temperaturę w urządzeniu uzyskuję się dzięki grzałce głównej o mocy 1500 W, za pomocą termostatu. Moment pracy grzałki sygnalizowany jest poprzez lampkę kontrolną. Wyjątkowy smak i zapach wędzonych produktów nadają zrębki wędzarnicze. Optymalne zadymienie komory uzyskuje się poprzez odpowiednie ustawienie kratki dopływu powietrza i szybra w kominie. Urządzenie posiada 5 półek oraz generator dymu w standardzie.
Zakres temperatury: +30ºC/+90ºC
Głębokość: 725 mm
Wysokość: 1310+/10 mm
Napięcie: 230V/50Hz
Dane Techniczne | Długość [mm] | Pojemność użytkowa [dm3] | Napięcie znamionowe [V] | Wymiary komory (szer. x gł. dł.) | Moc grzałki głównej [W] | Moc grzałki generatora dymu [W] | Maksymalny wsad [kg] |
---|---|---|---|---|---|---|---|
WĘDZARKA W200 | 660 | 200 | 230/50Hz | 370x590x1120 | 1500 | 150 | 50 |
korpus zewnętrzny z blachy nierdzewnej |
wnętrze z blachy kwasoodpornej |
drzwi pełne rozwierne z zawiasem z prawej strony |
5 poziomów prowadnic przystosowanych pod perforowane pojemniki GN 1/1 |
4 szt. drewnianych drążków wędzarniczych |
dolny ruszt z tacą ociekową na tłuszcz |
komin z regulowanym szybrem |
układ grzewczy z możliwością wyboru trybu pracy: wg czujnika temperatury w komorze lub wg sondy umieszczonej w wędzonym wsadzie |
generator dymu |
zasobnik na zrębki wędzarnicze z automatycznym podajnikiem |
elektroniczny regulator temperatury z cyfrowym wyświetlaczem |
lampka kontrolna pracy grzałki głównej |
korpus zewnętrzny z blachy nierdzewnej kwasoodpornej |
drzwi rozwierne przeszklone z zawiasem z prawej strony |
drewniany drążek wędzarniczy |
perforowany pojemnik gastronomiczny GN 1/1 – głębokość 65 mm |
hak S |
hak do ryb |
zestaw kółek |